Putujuća interaktivna izložba Prirodopolis

U projektu „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na pred-tercijarnoj razini
Udruga Prirodopolis organizira

Mobilnu interaktivnu izložbu za učenička istraživanja

ŠTO?

Interaktivnu izložbu sačinjavaju eksponati (40) iz različitih područja fizike na kojima djeca mogu istraživati i dobiti poticaj za nastavak istraživanja u tom području u vrtiću i školi. Interaktivnost pretpostavlja slobodno i samostalno rukovanje eksponatima i promatranje potaknutih pojava.

GDJE?

Izložba je osmišljena za posjet oko 30-40 djece odjednom i pregledavanje u trajanju 45 min do 1 sat. Za postavljanje izložbe potreban je prostor -dvorana veličine od 80 do 100 m2 (veličina velike učionice) s ulazom koji se može nadzirati (zaključavati izvan vremena posjeta).

ZA KOGA?

Za djecu predškolske dobi i učenike nižih razreda osnovne škole (od I. do IV.). Obzirom na uzrast djece nisu predviđene nikakve pisane ili slikovne upute, nego tek male sugestije odgajatelja koji vodi skupinu.

ZAŠTO?

Vjerujemo da je prirodoslovna izložba inovativna strategija s utjecajem na naše vrtiće i škole s programima, sadržajima i iskustvima učenja koja su plodno tlo šireg razumijevanja kako prirodoslovlje i tehnologija utječu na naše živote.

Hit Counter